Ambulante porodične medicine, potpisan ugovor o izgradnji nove sportske dvorane, rekonstrukcija upravne zgrade JU KSC, mobilni radar, alkometar i video-nadzor

Proteklu 2017.godinu u Kaknju obilježila je izgradnja i početak izgradnje nekoliko važnih objekata koji su od općeg interesa.

U okviru realizacije druge faze izgradnje ambulante porodične medicine i prostorija Mjesne zajednice Zgošća, Općina Kakanj je uložila 48.966 KM. Počeli su i radovi na realizaciji druge faze radova na izgradnji ambulante porodične medicine u Krševcu. Za ovu svrhu Općina Kakanj je izdvojila 78.390 KM.

U 2017.godini izvršena je rekonstrukcija i utopljavanje upravne zgrade Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj. Za ovu svrhu Općina Kakanj je izdvojila 150.000 KM.

U 2017.godini su počeli radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Kaknju. Izgradnju nove sportske dvorane u Kaknju finansirat će Vlada ZDK i Općina Kakanj. Radi se o projektu koji će, uključujući i sportske rekvizite, u konačnici koštati oko 1.500.000 KM. Nova dvorana će, u skladu sa raspoloživim prostorom, kakanjskom sportu donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, ali i svlačionice, fitnes/teretanu…

Posebne zasluge za izgradnju nove sportske dvorane u Kaknju ima Vlada Zeničko-dobojskog kantona koja je u ovu svrhu do sada odobrila 700.000 KM (isplaćeno 200.000 KM, poslije odobreno još 500.000 KM) obzirom na činjenicu da će nove dvoranske kapacitete koristiti i učenici Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj u svrhu održavanja časova tjelesnog odgoja. Na ovaj način će biti riješen veliki problem kojeg su imali učenici ove škole zbog nepostojanja sale za tjelesni odgoj.

U 2017.godini Općina Kakanj je za potrebe Policijske stanice Kakanj izvršila kupovinu mobilnog radara za kontrolu brzine kretanja vozila i kupovinu alkometra. Za ovu svrhu izdvojeno je 35.685 KM.

U okviru nastavka aktivnosti na uspostavi sistema video-nadzora na području Kaknja, Općina Kakanj je u 2017.godini izdvojila 46.573 KM.