Sa radom počela muzička škola i škola baleta, u Kaknju uskoro i visokoškolska ustanova

Ono o čemu se decenijama maštalo u Kaknju – gradu muzičkih talenata postalo je stvarnost. Početkom septembra tekuće godine sa radom je počela muzička škola u Kaknju, a rezultati rada ove obrazovne ustanove koja je novitet u našem gradu već su vidljivi.

U prvi razred muzičke škole upisani su, prema pedagoškim pravilima, učenici koji u školskoj 2014/15. godine pohađaju četvrti razred redovne osnovne škole. Već sljedeće godine, nakon upisa nove generacije, muzička škola će imati prvi i drugi razred i tako će broj odjeljenja i učenika rasti iz godine u godinu.

U kakanjskoj muzičkoj školi učenici su raspoređeni u 5 grupa i to: odsjek za klavir, odsjek za harmoniku, odsjek za gitaru, gudači i duvači.

Početkom septembra u Kaknju se sa radom počela i škola belata.

Nastup polaznika škole baleta na svečanoj akademiji povodom Dana državnosti BiH pokazao je da Kakanj, uz muzičke, dramske, sportske, likovne i druge talente, ima i talente u baletskoj plesnoj formi.

Nakon što je u proteklom periodu izgrađen novi Dom kulture, nova zgrada Policijske stanice Kakanj, Društveni dom u Čatićima, Gradska galerija likovne umjetnosti, biciklistička staza, te nakon formiranja muzičke škole, adaptacije zgrade Centra za socijalni rad i Općinskog suda, Kakanj će, uz hemodijalizni centar, novu zgradu Općine i gradski muzej, uskoro dobiti i visokoškolsku ustanovu tj. fakultet sa više akademskih usmjerenja