Čestitka povodom 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Naše opredjeljenje je samostalna, nezavisna i suverena država kao potvrda hiljadugodišnje civilizacijske baštine, uvažavanja drugog i drugačijeg, očuvanja tekovina antifašizma i vrijednosti multikulruralnosti u svakom dijelu Bosne i Hercegovine.

Naša domovina, od Une do Drine, od Save do mora, puna dragocjenih znamenitosti i nesvakidašnjih ljepota, obavezuje nas da našu zajedničku budućnost usmjerimo ka građenju zajedništva, prijateljstva i saradnje, da pokazujemo razumijevanje i pronalazimo načine da se svi u Bosni i Hercegovini osjećaju ravnopravnim i potpuno slobodnim ljudima.

Naš kontinuitet je naše iskreno vjerovanje da, uprkos silama koje nasrću na Bosnu i Hercegovinu, možemo osnažiti vladavinu prava i socijalne pravde, izgraditi ekonomiju i našu zemlju napraviti perspektivnom članicom Evropske unije kao preduslov za bolju budućnosti i kvalitetniji život.

Sa iskrenim patriotskim promišljanjima i porukama, svim ljudima koji Bosnu i Hercegovinu nose u srcu, čestitam 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Nermin Mandra